Afbeelding
Bron: Ernst Hupkes Tekampen.nl.

Zilveren legpenning voor Geraart Westerink

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Burgemeester Bort Koelewijn heeft vrijdag 4 november de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uitgereikt aan Geraart Aart Westerink. De onderscheiding is aan hem uitgereikt tijdens de boekpresentatie van het door hem geschreven boek Bouwen en Breken.

Westerink kreeg de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn inzet in het culturele leven met name voor zijn vele geschreven publicaties. Westerink heeft, sinds hij in Kampen woont, een belangrijke rol vervult in het culturele leven. Voornamelijk zijn bijdrage in tal van publicaties over beeldende kunst, architectuur en het culturele leven in Kampen in algemene zin, zijn bijzonder te noemen.

Zijn bijdragen worden gekenmerkt door nauwkeurig onderzoek wat verwerkt wordt in zijn publicaties waardoor de lezer een zeer goed beeld krijgt van het beschreven onderwerp. Zijn losse schrijfstijl en goed opgebouwde zinnen zijn prettig om te lezen waardoor het werk zeer toegankelijk is om te lezen. De onderwerpen die beschreven worden zijn daardoor voor een zeer breed publiek de moeite waard om door te nemen. Zijn inhoudelijke bijdrage over de cultuur in Kampen (vanaf grofweg de laatste kwart van de 19e eeuw tot nu) zijn voor nu en in de toekomst van onschatbare waarde.

Naast alle publicaties die Westerink geschreven heeft, beschikt hij over een schat aan culturele informatie. Daardoor is hij een vraagbaak voor veel mensen. Door de prettige manier van omgang is hij voor veel mensen een genot om naar te luisteren over al die feitelijke informatie die hij in de loop der jaren tot zich heeft genomen en waar hij ook anderen graag deelgenoot van maakt.

Publicaties die voor de stad Kampen belangrijk zijn:

Ambitie en optimisme – stedenbouw en architectuur in Kampen 1940-1970

Stad in de steigers – stadsvernieuwing in woord en beeld

Villa’s, veestallen en fabrieken van architect G.B. Broekema

Tekenend voor Kampen – (tekst Geraart Westerink- tekeningen Hans van der Horst)

47 projecten 69 kunstenaars – (tekst Geraart Westerink, samenstelling Geraart Westerink e.a.)

Van mis tot muze- bebouwingsgeschiedenis van Vloeddijk 38

Cultuurhistorische route Brunnepe

Tal van publicaties opgenomen o.a. in de Kamper almanak

Daarnaast heeft Westerink ook publicaties geschreven die niet direct verbonden zijn met de stad Kampen.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden