Afbeelding

Kampenaar beëdigd als bestuurder van Waterschap Drents Overijsselse Delta

Algemeen

REGIO - Dinsdagmiddag 22 november is Kampenaar Bas Wonink beëdigd als lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij is de opvolger van de onlangs overleden Henk Holtmaat.

Bas Wonink is 42 jaar, getrouwd, vader van drie kinderen en woont in Kampen. De CDA-er Wonink was eerder als waterschapsbestuurder actief in het Waterschap Groot Salland, in het jaar 2008.

Desgevraagd zegt het nieuwe AB-lid: “De aanleiding is triest. Het waterschap heeft door het overlijden van Henk Holtmaat een ervaren bestuurder verloren. Ik herinner mij hem als een betrokken en energiek persoon. Ik zal mijn best doen om een waardig opvolger te zijn en de verantwoordelijkheid te nemen voor nu en later. Het is door klimaatveranderingen, maar ook door nieuwe technologische mogelijkheden voor ons afvalwater, nodig om in het waterbeheer verder vooruit te kijken.”

Zetelverdeling

Van de 29 zetels in het waterschapsbestuur zijn 21 zetels bezet door bestuurders die vorig jaar zijn gekozen tijdens de waterschapsverkiezingen. De volgende partijen zijn vertegenwoordig: Water Natuurlijk (5 zetels), CDA (5), VVD (3), ChristenUnie (3), Algemene Waterschapspartij (2), PvdA (1), Sallandse Gemeentebelangen (1) en SGP (1). De zogenaamde geborgde categorieën ongebouwd, bedrijven en natuurterreinen hebben samen acht zetels.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29