Afbeelding

Wervingsactie brandweer levert veel ‘vers bloed’ op

Algemeen

KAMPEN - De wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’ van brandweer IJsselland heeft bijna 60 sollicitanten opgeleverd sinds de campagne op 1 november van start ging. De functie als vrijwilliger bij Brandweer IJsselland is daarmee behoorlijk in trekt, constateert een tevreden brandweerorganisatie.

“Op dit moment staat de teller op negen vrouwen en 48 mannen die zich in willen zetten om mens en dier te redden. Tijdens de campagneperiode zijn en worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd. Potentiële vrijwilligers krijgen tijdens zo’n bijeenkomst onder andere informatie over het traject om vrijwilliger te worden, wat het betekent om vrijwilliger te zijn, welke vergoedingen ze krijgen en over de wekelijkse oefenavonden. Inmiddels zijn in Hardenberg en Deventer al goedbezochte bijeenkomsten geweest. In de brandweerkazerne van Zwolle volgt vanavond, 8 december, nog een bijeenkomst. Op 13 december zijn geïnteresseerden van harte welkom in de kazerne van Zwartsluis.”

Belangstellenden kunnen tot uiterlijk 15 januari 2017 via het online sollicitatieformulier op www.vrijsselland.nl solliciteren. Ook in de komende weken werft de brandweer nieuwe vrijwilligers voor de posten in Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Deventer, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Hardenberg, Heeten, Heino, Kampen, Kuinre, Lemelerveld, Luttenberg, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Slagharen, Staphorst, Steenwijk, Welsum, Zwartsluis en Zwolle. De campagne duurt tot 15 januari 2017 en is te zien via onder andere flyers, posters en spandoeken én via Twitter: @VRIJsselland, Facebook: Veilig in IJsselland en de website www.vrijsselland.nl.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden