Izaäk de Muijnck (r) krijgt een hand van de burgemeester.
Izaäk de Muijnck (r) krijgt een hand van de burgemeester. Bas Wilberink

Koninklijk lintje overhandigd op Pieter Zandt scholengemeenschap

Algemeen

KAMPEN/GENEMUIDEN - Izaäk de Muijnck uit Genemuiden is vrijdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen, behorend bij de benoeming, uitgereikt door de Zwartewaterlandse burgemeester Eddy Bilder ter gelegenheid van zijn afscheid van de Raad van Toezicht binnen de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen. De uitreiking vond daar ook plaats.

De Muijnck ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange betrokkenheid bij het bestuur en de Raad van Toezicht bij de Pieter Zandt scholengemeenschap. Op onderwijskundig vlak is hij verder als voorzitter nauw betrokken bij de Vereniging tot het verstekken van basisonderwijs op Gereformeerde Grondslag. Eerder al zette hij zijn kennis en kunde in voor het speciaal onderwijs op Gereformeerde Grondslag.

Op kerkelijk gebied is De Muijnck vanaf 2002 ambtsdrager bij de Gereformeerde Gemeente Genemuiden is hij actief binnen het Breed Beraad Protestantse Kerken, een platform om als kerken gezamenlijk op te trekken richting de overheid.

Als laatste zette de Genemuidenaar zijn deskundigheid in voor de Reformatorisch Maatschappelijke Unie, de vakorganisatie voor werkgevers en werknemers van Gereformeerde Gezindte. Hij maakte deel uit van het hoofdbestuur en was voorzitter van de commissie Arbeidsvoorwaardenbeleid.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.