Openbare basisscholen Kampen in teken van School!Week

Algemeen

KAMPEN - Van 20 tot en met 24 maart wordt op landelijke schaal het openbaar onderwijs onder de aandacht van het publiek gebracht. In Kampen doen alle zes openbare basisscholen van Stichting OOK mee aan deze manifestatie on der de noemer School!week 2017.

Hierbij worden de zes kernwaarden van het openbaar onderwijs centraal gesteld. Elk van de zes scholen in Kampen organiseert voor die week activiteiten die passen bij de identiteit van de school. Zo zijn er onder andere lessen over levensbeschouwingen, burgerschap en erfgoed op Wonderwijs, Het Meerrijk, Het Scala, Engelenberg, Dirk van Dijkschool en Villa Nova.

Ter afsluiting van de actieweek worden de ruim 400 leerlingen uit de bovenbouw (groepen 5 tot en met 8) op donderdag 23 maart ontvangen in de Bovenkerk. Na een kennismaking met de kerk in het kader van de erfgoedlessen/levensbeschouwing trekken de kinderen rond 13.30 uur in een lange kleurige stoet richting de Plantage. Daarbij scandeert elke school, gehuld in hun eigen schoolshirt, een yell die past bij het openbaar onderwijs. Op de Plantage worden de kinderen en andere belangstellenden toegesproken door Rudi Meulenbroek, directeur-bestuurder van OOK (Openbaar Onderwijs Kampen). Samen wordt vervolgens het nieuwe OOK-lied ‘Ik ga voor OOK’ gezongen met een bijpassende dansact.