Afbeelding

Vraag naar glasvezel in Kampen krijgt zichtbaar vervolg

Algemeen

KAMPEN - De vraag van ondernemers in Kampen naar glasvezel heeft een zichtbaar vervolg gekregen. Begin maart was het ‘schop in de grond-moment’ aan de Gildestraat 1. Inmiddels is de aanleg op bedrijventerreinen Haatland en Haatlandhaven grotendeels afgerond, nu start ook de aanleg op Rijksweg 50. Naar verwachting wordt het project nog voor de zomer afgerond.

De aanleg wordt ondersteund door lokale ICT bedrijven Rational Computers Services, Arcus IT, Flevo ict, Voiperator, GOsensit en 123Telcom. Zij zijn verheugd met de stap om glasvezel aan te leggen. Volgens Arend-Jan te Velde, directeur van Flevo ICT, is een goede breedband verbinding voor veel van zijn klanten broodnodig om de groeiende overdracht van data bij te kunnen benen. Met het aanbod van Bright Access is het, dankzij de lage tarieven, ook voor kleinere ondernemingen de uitgelezen kans om aangesloten te worden op het netwerk van de toekomst.

Directeur van Bright Access Janarthanan Sundaram: “Over glasvezel wordt meestal veel te ingewikkeld gedaan. Wij leggen glasvezel aan vanuit de visie dat glasvezel een nutsvoorziening is. Door een efficiënte aanpak – zonder vraagbundeling of overheidssubsidies – kan Bright Access glasvezel veel goedkoper aanbieden dan concurrenten. Samen met onze lokale partners zorgen wij ervoor dat de lijnen kort blijven. Dat is wat de MKB ondernemer wil.”

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39