Afbeelding
Fred Sollie

IJsseldeltadag in polder Mastenbroek

Algemeen

KAMPEN - In polder Mastenbroek is het zaterdag 27 mei weer IJsseldeltadag. Iedereen kan dan tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje in nemen in de stal bij boerderijen in polder Mastenbroek.

Bijzonder is dit jaar de viering van het 50-jarig bestaan van ontmoetingscentrum ‘Het Trefpunt’, in het hart van polder Mastenbroek. Er is daar een roofvogelshow en er zijn optredens van het Kamper Schokkerkoor en kinderkoren.

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Geallery aan de Nieuwe Wetering in Mastenbroek. In aanloop naar de IJsselbiënnale vindt daar een kunstexpositie plaats. Liefhebbers van techniek kunnen terecht bij stoomgemaal d’Olde Mesiene dat die dag onder stoom in werking is.

Fotowedstrijd
Verder is er een puzzeltocht op de boerderij, schapen drijven, streekproducten proeven, een workshop eendennesten maken, koe schilderen, nestkasten van roofvogels bekijken, demonstraties met een weidevogeldrone en een skelterbaan. Voor de kinderen is er een fotowedstrijd. Mooie, grappige of bijzondere foto’s kunnen geplaatst worden op de facebookpagina van de IJsseldeltadag. De winnaar van de fotowedstrijd mag met 6 personen een workshop koe schilderen volgen.

Kijk HIER voor meer informatie over de IJsseldeltadag.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden