Deze bijdrage is geschreven door Manfred Haveman
Deze bijdrage is geschreven door Manfred Haveman Aangeleverd

Raadspraat: Het wordt MOOI in Kampen!

· leestijd 1 minuut Algemeen

"Er gebeurt heel wat...!?! Wat een bedrijvigheid! De Hanzedagen staan immers voor de deur. Je kunt de straat niet over of je botst op werklui, stratenmakers, schilders, hoveniers, omleidingen vanwege schoonmaakacties, noem maar op... Maar ook ondernemers, verenigingen, gezelschappen en andere vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de 37e Internationale Hanzedagen, die dit jaar in ons mooie Kampen plaatsvinden. Al deze mensen, stuk voor stuk ambassadeurs van Kampen.

Donderdagavond 15 juni is de aftrap voor een lang weekend Hanzeplezier dat duurt tot en met zondag 18 juni. Voor even komt de internationale bedrijvigheid terug die Kampen in de Middeleeuwen moet hebben gekenmerkt. Kampen was immers het middelpunt van de internationale handel met een komen en gaan van schepen, handelslieden en troubadours. Wat zou het toch fantastisch zijn wanneer de Hanzedagen het blijvend effect zouden hebben dat die levendigheid weer een beetje vergroot wordt. Goed voor de economie, voor de werkgelegenheid, aantrekkelijkheid, reuring en kennismaking met andere culturen en gebruiken.

De trots van Kampen, de Kamper Kogge, is afgelopen week vertrokken naar Bremen voor een Sail-achtig evenement, om alvast een voorproefje te nemen op het vele bezoek dat haar te wachten staat. Die andere Kogge, de IJsselkogge die vorig jaar boven water is gehaald, is helaas nog niet aanwezig. Maar we twijfelen er niet aan, dat deze op een of andere manier de aandacht van de vele bezoekers trekt. We zijn zeer benieuwd!

Wie denkt dat de bedrijvigheid na de Hanzedagen meteen is afgelopen, heeft het uiteraard mis. Het Groene Hart wordt grondig aangepakt, het Bolwerk-Buitenwacht-gebied krijgt een invulling, de villa aan de Bovenhavenstraat is ontruimd en klaar voor restauratie en die vermaledijde parkeergarage aan de Buitenhaven zal zo zoetjes aan toch ook wel weer eens worden opgepakt...

Afgelopen zaterdag 20 mei, op de dag van de Bouw, heeft u na, of voorafgaand aan het Open Huis van Quintus, een kijkje kunnen nemen in het Reevegebied en vanavond (23 mei) is er een informatieavond in de Stadsgehoorzaal voor wie, op wat voor manier dan ook, geïnteresseerd is in de ontwikkeling van Reevedorp (niet te verwarren met de sporthal...).

Kortom, Kampen bruist en maakt zich op voor, waarschijnlijk, het grootste internationale evenement dat binnen de stad/gemeente heeft plaatsgevonden! Geniet met volle teugen, kijk op www.hanze2017.nl voor het programma en wees een trotse ambassadeur van Kampen!"

Deze bijdrage is geschreven door Manfred Haveman van de PvdA-fractie.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00