Afbeelding

Busreis partnerstad Soest Duitsland

· leestijd 1 minuut Algemeen

Uitstapje naar Soest in Duitsland (partnerstad van Kampen)

Zaterdag 24 juni jl. om 07.30 uur stonden zo’n 50 Kampenaren (winnaars van de voorjaaractie van de Plantagemarkt) op het Burg. Berghuisplein om naar Soest, onze partnerstad te vertrekken. Jacob Hoogstede kwam er als laatste aan. Maar het zij hem vergeven want hij had goed gevulde plastic zakken bij zich met proviand voor onderweg. De catering was vanaf het begin al goed verzorgd met natuurlijk fruit, krentenbollen en stukjes kaas.

De sfeer zat er vanaf het begin al goed in en er ontsponnen al vroeg in de morgen geanimeerde gesprekken in de bus en de contacten waren snel gemaakt hoewel vele Kampenaren elkaar wel van gezicht kenden maar niet persoonlijk. Na anderhalf uur was de eerste plas-rookpauze van een kwartier.

Daarna reden we door naar Hotel am Wall aan de rand van Soest waarna we de onvermijdelijke Kaffee und Kuchen kregen met slagroom meegenomen uit Nederland want de Schlagsahne in Duitsland vonden veel Kampenaren niet te pruimen. Er is ook aan alles gedacht. Velen zochten het terras buiten op om van het zonnetje te genieten. Daar werden we opgehaald door twee gidsen en er werden groepen gemaakt met een Nederlandstalige gids en een Duitstalige gids. De gidsen lieten ons het prachtige stadje zien met zijn eeuwenoude vakwerkhuizen en prachtige kerkgebouwen met glas in loodramen die soms eeuwenoud waren. Na een wandeling van zo’n anderhalf uur kwamen we weer terug op het centrale plein en konden we gaan shoppen en een terrasje pakken.

Om 16.30 uur stapten we weer in de bus om onderweg bij een restaurant te stoppen om te genieten van een overdadig buffet. Heerlijke schnitzels met verschillende sauzen en koude salades, patat en Bratkartoffeln met spekjes en ui. Superlekker want we hadden ook wel trek gekregen na zo’n lange dag. Om 18.30 uur vertrokken we weer naar Kampen en 21.40 uur waren we weer terug op het Burg. Berghuisplein.

We hebben een fantastische dag gehad met veel gezellige en hartelijke mensen. Binnenkort is het uitstapje ook te zien op RTV IJsselmond en op YouTube.

Complimenten aan de organisatoren van de Plantagemarkt en de werkgroep partnersteden Duitsland!

Remie van Ommen

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00