Filmpje: 'Het spookt in de villa Boven Havenstraat’

Algemeen

KAMPEN - In aanloop naar de raadsvergadering donderdagavond waar besloten wordt over de toekomst van de villa aan de Boven Havenstraat kreeg de redactie een filmpje gestuurd over het spook in de villa van de Bovenhavenstraat. In het filmpje wordt belicht hoe de gemeente de laatste jaren met de villa is omgegaan. 25 jaar planvorming wordt behandeld.

Het filmpje is zonder afzender verstuurd onder andere aan de media en aan de raadsleden die donderdag moeten beslissen. De makers van het filmpje schrijven onder andere het volgende: "Tien jaar geleden wisten dappere Kampenaren de villa van de sloop te redden. Zes jaar geleden trad een groep van ruim 50 dappere Kampenaren aan om de weg vrij te maken voor een mooi plan voor het hele gebied. Zoals er eerder vele Kampenaren waren die mooie panden wisten de redden van de sloophamer, zoals Van Heutz kazerne en het schoolgebouw erachter, het stadsziekenhuis! Griezel jij ook van wat er in duistere hoeken en achter de schermen schuilt?"

Ruime meerderheid voor behoud
Uit een poll die weekblad De Brug op Facebook organiseerde bleek dat een ruime meerderheid van de deelnemers is voor behoud van de Villa. 67 procent van de stemmers wil de villa behouden. Het college van b en w denkt echter dat behoud te duur is en adviseert sloop en heropbouw.

De Brug doet donderdagavond verslag van de raadsvergadering waar een besluit genomen wordt. Houdt onze website in de gaten.