Afbeelding
Stefan Verkerk.

Rokende grasmaaier leidt tot onnodige oproep traumahelikopter

Algemeen

KAMPERVEEN - De traumahelikopter was woensdag rond 11.45 uur al onderweg, maar die kon gelukkig onverrichter zake weer naar huis. Buurtbewoners hadden 112 gebeld in verband met een woningbrand en om eventuele slachtoffers met ernstige brandwonden op te vangen werd een helikopter ingeschakeld. Er bleek echter slechts een in een sloot te zijn beland met een grasmaaier.

De man ging zittend op de grasmaaier iets te dicht langs de kant van de sloot, tot hij er pardoes in viel. De grasmaaier begon hierop enorm te roken, waardoor buurtbewoners dachten dat er een woning in brand stond. Dit leidde tot het inschakelen van de hulpdiensten en zelfs tot het oproepen van een traumahelikopter.

Toen hulpdiensten ter plekke kwamen om de man uit het water te halen, bleek hij slechts een brandwondje aan zijn hand te hebben. Verder was er weinig aan de hand. De traumahelikopter werd nog tijdens zijn vlucht gecanceld.

Geert Leurink en Gertjan van der Weerd.
Gratis voorstelling in Stadsgehoorzaal Kampen: Artiesten eren slachtoffers nationaalsocialisme met muzikale presentatie Algemeen 1 mei, 08:00
Johannes van der Stouwe en Johan van der Kolk zetten hun handtekening onder de samenwerking.
Brugmedia neemt Nieuwsbode en Zwartsluizer Reclameblad over Algemeen 30 apr, 20:00
Afbeelding
Organisaties, meld je aan voor de vrijwilligersmarkt Algemeen 30 apr, 16:34