Afbeelding
Foto: Erik Pieck.

Programma eerste Kamper Ui(t)dag 2017

· leestijd 1 minuut Algemeen

Voor veel toeristen is het een bijzonder gezicht en stiekem voor veel Kampenaren na al die jaren ook nog wel. De koe bungelend hoog aan de Kamper Toren, goed zichtbaar vanuit alle delen van de Oudestraat. Een herinnering aan één van de vele Kamper Uien, de spotverhalen die de Kampenaren zijn gaan gebruiken als naamgever voor één van de grootste zomerfeesten in de stad: de traditionele Kamper Ui(t)dagen. Dit jaar zijn er maar liefst vijf dagen gepland boordevol activiteiten. De eerste vindt donderdag 27 juli plaats.

Als de koe tijdens de zomermaanden in de toren hangt, dan weten de Kampenaren hoe laat het is. De donderdagen vol gezelligheid en vertier zijn aangebroken, en dat nu al voor het 45ste jaar op rij. De dagen beginnen iedere donderdag om 10.00 uur met de gezellige braderie op één van de langste winkelstraten van Nederland. De Oudestraat biedt in zijn volledige lengte plek aan kraamhouders die de leukste koopjes aan de man proberen te brengen. Van kunst tot frikadellen, van cowboyaccessoires tot suikerspinnen.

Wie halverwege de lange wandeling, bepakt en bezakt, wil rusten, kan dat doen op één van de vele terrasjes, met de plantage als centraal midden- en misschien ook wel hoogtepunt. Op dit gezellige plein kan een heerlijk drankje gedronken worden, dikwijls onder begeleiding van een lekker stukje muziek, want muziek dat is het tweede belangrijke ingrediënt van de Kamper Ui(t)dagen.

Livemuziek
Bijna voortdurend klinken door de straten de klanken van livemuziek. Iedereen komt daarbij aan zijn of haar trekken. Zo is er Nederlandstalige muziek van Hollandse volkszangers, mogen jonge talenten hun kunsten laten horen en laten bands het betere top-40 werk horen. De muziek gaat iedere week door tot in de late uurtjes bij de vele café’s in de binnenstad. Kijk voor meer informatie op www.kamper-uitdagen.nl of laat u verrassen. De Kamper Ui(t) dagen wordt georganiseerd door de Ondernemers Vereniging Kampen.

Programma eerste Kamper Ui(t)dag 27 juli

Dit jaar is er een kleedjesmarkt tussen de Oudestraat 212 en Oudestraat 230 aan beide zijde, georganiseerd door de OVK. Deelnemers moeten zich aanmelden via het contact formulier op www.kamper-uitdagen.nl. Kosten per Ui(t)dag: 3 euro.

10:00-10:30 Koe hijsen Ouderaadhuisplein (koeplein) met leuke ludieke opening.

10:00-17:00 Braderie door Oudestraat, Geerstraat, Ouderaadhuisplein (koeplein), Botermarkt en van Heutszplein

10:00-17:00 van Heutszplein op evenementen gedeelte mini kermis

10:00-17:00 Ouderaadhuisplein (koeplein), eendjes vangen, kermisgrijp automaat en koe-doeplein, met eventueel springkussen en kinderactiviteiten zoals o.a. schminken

14:30-21:00 Unieplein eigen buitenterras optreden live muziek Jac Ruiten

10:00-17:00 Botermarkt culinaire markt en live muziek

17:00-24:00 Botermarkt all-round muziek live artiesten en bandjes op podium omringt met horeca terras

20:00-24:00 Torenstraat all-round muziek live artiesten en bandjes op podium omringt met horeca terras

10:00-17:00 Kleedjesmarkt Oudestraat gedeelte ter hoogte Van Heutszplein, opgave via email.