Afbeelding
Foto van het Truckstar Festival.

Broshuis-konvooi op naar het Truckstar Festival: een blikvanger van kilometers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Kamper bedrijf Broshuis reist vrijdag rond 19.00 uur met een konvooi van vijftig geladen speciaal-transport combinaties vanaf Kampen naar Assen. Eindbestemming is, hoe kan het ook anders, het Truckstar Festival op het TT Circuit van Assen. Traditioneel een blikvanger van jewelste.

De chauffeurs van transportondernemers als Ter Linden, Pultrum Rijssen, HLS, Van Dijk Smit, Ambrosius en Jongsma Keteltransport reizen onder begeleiding van zes auto’s en een motorfiets van het terrein van Broshuis naar ‘the temple of speed’, zoals het TT Circuit ook wel te boek staat. Een konvooi van enkele kilometers in lengte.

Het transport van 50 geladen combinaties vertrekt om 19.00 uur van Boshuis naar Assen. De route gaat via de N50 en de A28. Vanaf de viaducten over de N50 is dit een imposant spektakel. De combinaties verzamelen zich eerder al tussen 16.00 en 19.00 uur op het terrein van Broshuis.

Rotondes
"Dat is elk jaar weer een uitdaging", vertelt Jelke de Jong. "We moeten rotondes nemen met combinaties van veertig meter. Niet alle combinaties kunnen onder alle viaducten door. Sommigen moeten er over heen en dan weer aansluiten." Net voor Assen nemen de chauffeurs een andere afslag, om andere chauffeurs die op weg zijn naar het Truckstar Festival niet in de weg te zitten. "We nemen immers nogal wat ruimte in beslag."

Toeschouwers
Het konvooi vertrekt vrijdagavond rond de klok van 19 uur vanaf het Broshuis-terrein in Kampen en rijdt over de N50 en vervolgens de A28 richting de provinciehoofdstad van Drenthe. Naar verwachting rond 20.30 uur komen de combinaties op het TT Circuit aan. "Dat tijdstip is heel bewust gekozen, om de overige weggebruikers niet te veel te belasten", licht De Jong toe. Het imposante spektakel trekt jaarlijks ettelijke honderden toeschouwers.

Het grootste deel van dit artikel is met toestemming overgenomen van de site www.truckstar.nl. Dit is de online versie van het magazine voor de transportwereld.