Afbeelding
Aangeleverd

Zomertentoonstelling Frans Walkate Archief

Algemeen

KAMPEN - De collectie van het Frans Walkate Archief, onderdeel van het Historisch Centrum van de Volksbank, omvat duizenden kunstwerken die een relatie hebben met Kampen, bijvoorbeeld omdat de verantwoordelijke kunstenaar in Kampen heeft gewoond of gewerkt, of omdat het kunstwerk een Kamper onderwerp uitbeeldt. De collectie is zo omvangrijk dat slechts een beperkt deel permanent of tijdelijk kan worden getoond.

De zomerperiode 2017 is aangegrepen om een aantal werken die al een tijd niet meer te zien zijn geweest uit de depots te halen voor een korte presentatie. Ze hangen in het rijksmonumentale interieur van het voormalige spaarbankgebouw. Het betreft voornamelijk werken uit de 20ste eeuw. De meeste ervan versterken het zomergevoel. Ze worden aangevuld met een aantal directeursportretten in de bestuurszaal. Er is werk te zien van onder meer Wouter Berns, Jan Brokkelkamp, Evert Ekker, Sjaak Kaashoek, Erzsike Tóth, Albert Vinke en Willem van der Ven.

De tentoonstelling is tot en met 21 september 2017 te bezichtigen op woensdag en donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Dan is er tevens gelegenheid een exemplaar van de Kamper Almanak af te halen.

Voor informatie: 030 - 633 363 33 of Geraart.Westerink@devolksbank.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.