Afbeelding
onbekend

Meer kraampjes dan ooit op Stripspektakel

Algemeen

KAMPEN – Het Kamper Stripspektakel, dat zaterdag wordt gehouden, telt dit jaar zo’n 85 kraampjes. Dat is een record aldus organisator Paul Reichenbach.

De Kampenaar ziet het als het bewijs dat het Stipspektakel is uitgegroeid tot een evenement waar je als striptekenaar bij wilt zijn. Aan publieke belangstelling is evenmin gebrek. Hooguit kan het weer spelbreker zijn, hoewel het geluk doorgaans aan de zijde is van het Stripspektakel. Meer nog dan mooie bezoekerscijfers zegt Reichenbach de sfeer top te vinden. “Het publiek dat van strips houdt is vaak heel gezellig. Dat geldt ook voor de striptekenaars die heel benaderbaar zijn.”

Tijdens het Kamper Stripspektakel zijn illustratoren aanwezig van kinder- en prentenboeken, striptekenaars en uitgevers. Ook tref je er fanclubs en informatiestands. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten en ook worden er workshops gegeven.

Voor de liefhebber is er een speciale uitgave van album 215 van de Rode Ridder serie verkrijgbaar. Deze exclusieve Kamper uitgave van ‘De Rode Kogge’ bevat acht extra pagina’s, waarvan vier over de geschiedenis van Kampen en vier over de koggeschepen, de vrachtschepen van de Hanze, die van Kampen in de middeleeuwen één van de machtigste steden van de Lage Landen maakten. Er zijn vijfhonderd genummerde luxe hard cover-exemplaren gedrukt.

Meer informatie over het Kampers Stripspektakel met een overzicht van alle deelnemers is te vinden op www.kamper-stripspektakel.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.