Afbeelding

Woningcorporaties: 'Verbinding is het kernwoord'

Algemeen

IJSSELMUIDEN – Woningcorporaties kunnen breed bijdragen aan de samenleving door actief de verbinding met elkaar, met bewoners en met andere maatschappelijke partners. Dat was de boodschap die woningcorporaties deltaWonen, SWZ, Openbaar Belang en Beter Wonen IJsselmuiden hadden voor Marnix Norder, voorzitter van Aedes (de overkoepelende organisatie voor woningcorporaties). Aedes was uitgenodigd om op donderdagmiddag 7 september een bezoek te brengen aan een aantal bijzondere projecten in IJsselmuiden en Zwolle.

De middag startte in de Erfgenamenstraat en Drostenstraat in IJsselmuiden. Hier gaat Beter Wonen IJsselmuiden op termijn een deel van de woningen slopen om er nieuwe betaalbare woningen voor terug te bouwen. Bewoners vertelden Norder ter plekke over het ‘Flet’n-team’, een succesvol voorbeeld van verbinding in de wijk om samen met de bewoners de leefbaarheid in de buurt op peil te houden.

Samen met de aanwezige bestuurders was Norder het eens: verbinding was niet alleen het kernwoord van die middag, maar ook van de toekomst. Door met elkaar en met maatschappelijke partnerorganisaties de verbinding aan te gaan, zijn woningcorporaties in staat om vanuit hun kerntaak, duurzame oplossingen te bieden voor brede maatschappelijke vraagstukken.