Afbeelding

Mini Festival 'Friends of the Family & Friends' in ‘t Ukien

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Zaterdag 16 september heeft ‘t Ukien vanaf 20.30 uur het mini festival 'Friends of the Family & Friends' staan. Naast Friends of the Family betreden nog drie vriendschappelijke bands het podium betreden. Dit zijn Cockney’s World of Elastic Snakes, King Miles en Medicine Jet.

Een groep gedreven muzikanten die door Vrijheid, Vriendschap en een onvoorwaardelijke liefde voor Folkmuziek bij elkaar is gekomen. De maar liefst 10 gedreven muzikanten zijn in 2013 begonnen en wonnen in dat zelfde jaar de Haagse Popprijs als 'Aanstormend Talent'. Sinds die tijd hebben ze al 2 albums uitgebracht en waren ze de eerste Nederlandse act met een 360° videoclip die in slechts één take is opgenomen. De organisatie vertelt: "Friends of the Family maken aanstekelijke folkmuziek, maar ook ingetogen rustige nummers."

Cockney’s World of Elestic Snakes

Cockney begon als singer-songwriter maar al snel kwamen daar een gitarist, toetsenist, bassist en drummer bij. De organisatie vertelt: "Met de standvastige perversiteit om mensen in beweging te brengen, reist deze bande nu onder de eeuwige werktitel: Cockney's World of Elastic Snakes. Deze band nodigt iedereen uit om in hun 'Bubble of Love' te kruipen. Laat je kietelen door psychedelische vibes, voed en dompel jezelf onder in een wereld waar verschillende dimensies elkaar kruisen, niets is wat het lijkt, zoals ze dat nooit deden."

King Miles

De muzikanten van King Miles vormen een hecht Rotterdams-Haags clubje. "Met hun voorliefde voor indie, overstromende vibes vol inspiratie en een bak aan ervaring hebben zij de koppen bij elkaar gestoken voor een nieuw project. Het resultaat: oude zielen in de wereld van vandaag – bij King Miles zijn de catchy vibe nooit ver weg. Niets anders dan de songs vormen de drijvende kracht achter de band, waar het volgens de jongens te weinig om draait in deze onverbiddelijke wereld. King Miles geeft kritische noten af en koestert ambities op het ultieme raakvlak."

Medicine Jet

"Medicine Jet vliegt, met zijn drie kapiteins, naar ongekende hoogte. de muziek aan boord is gekenmerkt door een rijke diversiteit aan genres met een psychedelisch randje. De constante flirt tussen de melodie en de hypnotiserende groove zorgen ervoor dat iedere song op zijn eigen manier uniek is."

Zaterdagavond 16 sept vanaf 20.30 uur in ’t Ukien. Kaarten zijn voor 6 euro te verkrijgen bij Blue Music, de Fantast of via www.ukien.nl, aan de deur kost een kaartje 10 euro. Wil jij kans maken op gratis kaarten voor dit festival? De Brug geeft in samenwerking met ’t Ukien twee keer twee kaarten weg voor dit festival. Kijk op de Facebookpagina van Brugnieuws.nl voor meer informatie.