Afbeelding

'Huis-aan-huisbladen belangrijkste bron van culturele informatie'

Algemeen

KAMPEN - De gemeente presenteerde maandag de uitkomsten van een onderzoek naar de wijze waarop inwoners van de gemeente zich op de hoogte stellen van nieuws over culturele voorstellingen en voorzieningen. Uit het onderzoek kwam dat de overgrote meerderheid 71 procent van de volwassenen hiervoor huis-aan-huisbladen gebruikt. De presentatie vond plaats tijdens een cultuurcafé in de Stadsgehoorzaal.

Op de tweede plek stond familie, vrienden of kennissen. Op de derde plek kwamen affiches, uithangborden, posters en flyers en op drie social media. Bij de jongeren was de rol van de huis-aan-huisbladen kleiner, zij vertrouwen vooral op het oordeel van familie, vrienden of kennissen, daarna social media, vervolgens affiches, uithangborden, posters en flyers en op de vierde plek de Huis-aan-Huisbladen.
De gemeente stelt dat inwoners tevreden zijn over het aanbod van cultuur, maar dat zij wel een wat betere communicatie over de evenementen verlangt. Andere opmerkelijke suggesties van de deelnemers zijn dat er meer festivals/evenementen georganiseerd worden en dat er meer aanbod op zondag moet komen.

Een groene sprinkhaan.
Lezing over insecten bij Natuurbeschermingsvereniging IJhorst Staphorst Algemeen 23 feb, 09:37
Jaap en Mark Mateboer onthullen de nieuwe ruit met het oude glas-in-lood
Glas-in-loodramen Schepman deels gered, gerestaureerd en herplaatst Algemeen 22 feb, 21:21
Afbeelding
Voorbeschouwing SV Zalk - SV Marienheem Sport Ingezonden 22 feb, 21:08