Afbeelding
prins-te-paard.nl

Spectaculaire locatievoorstelling op Schokland

Algemeen

SCHOKLAND - De voorstelling ‘Laaglanders’ van locatietheater Prins te Paard gaat zaterdag 23 september in première op Schokland. ‘Laaglanders’ vertelt het verhaal van drie broeders die het laatste smalle strookje grond waarmee het eiland nog verbonden is met Overijssel proberen te redden van het hongerige water. De mannen zetten alles op alles, maar verliezen de strijd. Zee versus mens: 1-0.

Het is volgens de makers een echte locatievoorstelling waarin omgeving en verhaal samensmelten. Grote watereffecten wekken het Schokland van eeuwen geleden weer tot leven. Leerlingen van ROC Friese Poort ontwierpen de watereffecten en drie gerenommeerde mimespelers verzorgen het spel. Ook de muziek werd speciaal gecomponeerd, inclusief het piepen en kraken van de roestige beregeningshaspels die onderdeel zijn van het decor.

‘Laaglanders’ kwam tot stand met medewerking van Het Flevo-landschap en co-producent Cultuurbedrijf Noordoostpolder en speelt van 21 september tot en met 1 oktober. Voor meer informatie en kaarten kijk op www.prins-te-paard.nl