Afbeelding

Lionsclub zoekt DE-waardepunten voor Voedselbank Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Wie nog gespaarde Douwe Egberts waardepunten heeft liggen kan er de Lionsclub Kampen een plezier meer doen. Die start eind november met een inzamelactie voor de Voedselbank Kampen en kan daarbij DE-waardepunten goed gebruiken.

Volgens de Lionsclub zijn het moeilijke tijden voor de voedselbank. Momenteel zijn er in de gemeente Kampen zo’n 180 gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Onder deze gezinnen verspreidt de voedselbank wekelijks pakketten met voedselproducten, die merendeels door producenten en distributeurs van levensmiddelen beschikbaar zijn gesteld. De laatste jaren zijn bedrijven steeds minder bereid de voedselbank producten te schenken.

Een product waar de voedselbank om zit te springen is koffie. Dit is een product met een lange houdbaarheid en wordt daarom nauwelijks aan voedselbanken gedoneerd. Lionsclub Kampen schiet de voedselbank Kampen daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten. De door het publiek ingeleverde Waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie, die worden gedoneerd aan de Voedselbank Kampen.

Het is een landelijke Lions actie die door Douwe Egberts wordt gesteund door onder meer alle donaties met 15% te verhogen.

Waardepunten, bij voorkeur gebundeld en geteld, kunnen van 23 november tot en met 9 januari worden ingeleverd op de volgende adressen:

Kampen
HEMA, Oudestraat 33-37
DA Bolwerk, Oudestraat 80
StadsWinkel, Oudestraat 116
Jumbo, Dr. Damstraat 15
Jumbo, Penningkruid 25
Jumbo, Industrieweg 12
CoopCompact, H. van Viandenstraat 12
Albert Heijn, Meeuwenweg 19
Albert Heijn, Lovinkstraat 20

IJsselmuiden
Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten, Burgemeester van Engelenweg 47
Plus, Drostenstraat 19
Boni, Goudplevier 105

Wilsum
Café IJsselzicht, Dorpsweg 50-A

Zalk
Restaurant de Oase, Kerkplein 3

Ook is het mogelijk om de waardepunten op te sturen naar DE-actie Lionsclub Kampen, Burgemeester van Engelenweg 47, 8271 AL IJsselmuiden.