Derde editie Op zien Kampers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Wat in 2016 begon als een probeerseltje van Jac Ruiten en Rob van der Weerd, beleeft dit jaar alweer haar derde editie. Gedreven door de liefde voor de Kamper taal organiseert het tweetal ook dit jaar weer een avondvullende revue in de Stadsgehoorzaal onder de naam ‘Op zien Kampers’. In 2016 lachte het publiek zich in een uitverkochte zaal de tranen in haar ogen. En ook dit jaar gaat het alweer hard. Beide avonden zijn alweer bijna uitverkocht.

“Een echte Kampenaar drukt zich het best uit in het Kampers”, zei Rob van der Weerd eerder in deze krant. “Er zit een bepaalde eigenheid in die taal, de woorden sluiten meer aan bij de beleving en het karakter van de Kampenaar. Een beetje cynisch, soms wat hard. Wit is wit, zwart is zwart. Recht voor z’n raap, zonder mooipraterij, maar altijd doorspekt met humor. Bijzonder vind ik dat daar dan weer tegenover staat dat de Kampenaar erg behulpzaam is en toegeeflijk. Die tegenstelling vind ik echt passen bij het karakter van de Kampenaar. En die komt ultiem tot uiting in de taal.”

En die taal willen zij eren met hun voorstelling. Een ouderwetse revue bestaande uit sketches, liedjes, anekdotes, blokjes met typische Kamper roddels en een stuk actualiteit. “Want daar zijn Kampenaren ook heel goed in”, lacht Van der Weerd. “Zeuren over de kleinste dingen. Van niets iets heel groots maken.”

De voorstelling Op zien Kampers vindt plaats in de Stadsgehoorzaal op vrijdag 20 en zaterdag 21 april. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22