Afbeelding

Cliëntondersteuning voor iedereen in Kampen

Algemeen

KAMPEN - 
Soms is het fijn als er iemand is die iemand op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met iemand kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. Of meegaat naar bijvoorbeeld een keukentafelgesprek met de gemeente. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Het is gratis en er is geen doorverwijzing voor nodig.

Cliëntondersteuning is er voor iedereen met een vraag over bijvoorbeeld leren & werken, samenleven & wonen, opvoeding & ontwikkeling of regelgeving & geldzaken. De cliëntondersteuner kan een belangrijke bijdrage leveren aan iemands zelfredzaamheid en participatie. Door te helpen met het formuleren van de hulpvraag, het maken van keuzes en het oplossen van problemen. Een cliëntondersteuner kan iemand ook bijstaan in een gesprek met de gemeente, bij een onderzoek of een aanvraag voor een voorziening of zorg.

MEE IJsseloevers

In de gemeente Kampen biedt MEE IJsseloevers onafhankelijke cliëntondersteuning. De cliëntondersteuners van MEE weten veel over leven met beperkingen: (licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook over chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme.

Inwoners van de gemeente Kampen kunen voor gratis, onafhankelijke cliëntondersteuning direct contact opnemen met MEE IJsseloevers via (088) 633 0 633. Een e-mail sturen kan ook: info@mee-ijsseloevers.nl. Vooraf melden bij de gemeente of bijvoorbeeld het CJG is niet nodig.

Kijk voor meer informatie op www.mee-ijsseloevers.nl.