Afbeelding

Woningcorporaties ondertekenen contract voor nieuwe Woningzoeker

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE/KAMPEN - Vier woningcorporaties in Zwolle en Kampen (Beter Wonen IJsselmuiden, Openbaar Belang, deltaWonen en SWZ) en Zig Websoftware tekenden donderdag 7 maart een contract voor de ontwikkeling van een nieuwe Woningzoeker. Via deze website kunnen woningzoekenden in Zwolle en Kampen veel meer zelf regelen en beter volgen wat er met de woning gebeurt waarop zij hebben gereageerd.

Met het ontwikkelen van de nieuwe website zetten de woningcorporaties opnieuw een stap in het vergroten van het gebruiksgemak voor woningzoekenden.

Op de nieuwe website kunnen woningzoekenden die reageren op een woning zien in welk stadium het aanbieden van deze woning zich bevindt. Zo kunnen zij beter inschatten of zij kans maken op deze woning. Woningzoekenden kunnen via de site een woning accepteren of weigeren, documenten toevoegen enzovoorts. Het aanbieden van woningen verloopt transparanter en sneller. Tot slot heeft de website een eigentijdse, gebruiksvriendelijke uitstraling en is geoptimaliseerd voor tablet en smartphone. De nieuwe site verandert niets aan de inschrijfduur en de manier waarop de woningen worden toegewezen via de wens-, spoed- en vrije sectormodule.

De website is gebaseerd op zogeheten 'best-practices' van diverse woningcorporaties uit het hele land. Dit betekent dat de Woningzoeker in haar nieuwe website kan profiteren van de wijze lessen en slimmigheden die bij andere corporaties naar voren zijn gekomen. De nieuwe Woningzoeker gaat in de tweede helft 2018 live. Tot die tijd kunnen woningzoekenden gewoon terecht op de huidige www.dewoningzoeker.nl.

Fotobijschrift
De bestuurders van de vier woningcorporaties en de directie van ZIG bij de ondertekening.