Mooie start van het wielerseizoen voor de jeugdrenners van KWC

· leestijd 1 minuut Algemeen

1 april, Jeugdronde van Doetinchem
De eerste selectiewedstrijd voor het NK-jeugdwielrennen van dit jaar. De renners van het KWC/EVA-Optic Cyclingteam stonden met veel enthousiasme aan de start.

Als eerste was het de beurt aan Jurre Weber in categorie 2. Jurre heeft een hele mooie wedstrijd gereden, was de hele race voorin te zien wat resulteerde in een mooie 2e plek.
In categorie 3 stonden Pien Stoel, Fleur Prins en Koen van Dijk aan de start. Alle 3 heel mooi gereden en in het peloton gebleven. Fleur finishte als 4e, Pien kort daarachter op de 6e plek en Koen 17e.
En dan categorie 4: Koert Weber wist mooi in het peloton te rijden en heeft tijdens de eindsprint nog een flink aantal plaatsen naar voren te rijden. Koert finishte als 9e.
Na de pauze waren Jonas van Gelder en Bastiaan de Groot aan de beurt. Ze hebben heel mooi samengewerkt, waren veel voorin te zien en hebben zelfs nog geprobeerd met z'n tweeën weg te rijden. Uiteindelijk allebei in het peloton geëindigd, Bastiaan als 19e en Jonas 22e.
En als laatste waren in categorie 6 William Rill en Jelle van Dijk aan de beurt. Helaas moest William na een aantal ronden opgeven. Jelle kon heel goed meekomen in het peloton. Tijdens de eindsprint wist hij nog een aantal renners voorbij te gaan, met een mooie 6e plaats als resultaat.

Wat mooi om te zien wat een groei sommige renners doorgemaakt hebben sinds het vorige seizoen. Voor een aantal renners ook de eerste kennismaking met het rijden op landelijk niveau, best spannend maar wat heeft iedereen goed zijn/haar best gedaan.