Afbeelding

Buitengebied Veluwe Noord – Kampen Zuid krijgt glasvezel

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Het buitengebied van Veluwe Noord – Kampen Zuid krijgt glasvezel. 52,8 procent van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Daarmee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel Buitenaf (minimale deelname van 50 procent) om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen in Elburg, Oldebroek en delen van de gemeenten Kampen, Hattem en Heerde.

Piet Grootenboer (directeur Glasvezelbuitenaf): “Het is best spannend geweest of we de 50% zouden halen. Maar dankzij de inzet van ambassadeurs in het gebied, de inzet van de gemeenten en de lokale verkopers is het gelukt. Er is ontzettend veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel.”

Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. Burgemeester Hoogendoorn en wethouder Westerbroek van de gemeente Oldebroek zijn content dat er nu ook in grote delen van de gemeente Oldebroek glasvezel komt. Harm Westerbroek: “Voor de leefbaarheid van het buitengebied is internet van groot belang; voor gezinnen met studerende kinderen, ondernemers, mensen die zorg nodig hebben. We kunnen dit nu nog niet overal in ons buitengebied realiseren, maar gelukkig wel op veel plaatsen.” Adriaan Hoogendoorn: “Het was spannend, maar Oldebroek heeft volmondig ‘ja’ gezegd tegen snel internet. Tegelijkertijd weet ik zeker dat dit initiatief van Stichting Breedband Noord Veluwe zonder de inzet van lokale ambassadeurs niet zo succesvol was uitgepakt. Iedereen bedankt die hieraan heeft bijgedragen!”

Wethouder Wessel van gemeente Elburg vindt glasvezel cruciaal voor het buitengebied: “Inwoners kunnen tegenwoordig niet meer zonder snel internet. Ook voor de bedrijven, denk aan alle recreatieondernemers, is glasvezel van groot belang. Als gemeente Elburg zijn we heel blij dat het buitengebied van onze gemeente binnenkort beschikt over een snelle, veilige en betrouwbare internetverbinding.”

Alsnog aanmelden en aanleg

Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Glasvezel Buitenaf start met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat de eerste inwoners die een abonnement hebben afgesloten in het voorjaar van 2019 gebruik kunnen maken van de diensten.

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29