Afbeelding

Levende boeken lenen in Bibliotheek Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In de Bibliotheek kunnen zaterdag 21 april levende boeken worden geleend. In de Human Library lees je geen boeken, maar ontmoet je mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we over hen denken wel met de werkelijkheid? Zo zitten een vluchteling, een ex-crimineel en een transgender klaar voor een persoonlijk gesprek, waarin alles besproken kan worden. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen, om zo van elkaar te leren.

Human Library is een van oorsprong Deens concept dat de wereld verovert. Bij Human Library zijn de 'boeken' mensen die allemaal in hun leven met een bepaald vooroordeel te maken hebben, of hebben gehad. Zij zijn bereid gevonden hun levensverhaal te delen en zijn voor deze middag een boek dat gelezen kan worden. De boektitel beschrijft het stereotype waar ze aan beantwoorden.

Levensverhaal

De bezoekers kiezen een boek met een verhaal waarover ze bepaalde veronderstellingen of vragen hebben. Vervolgens gaan zij met het boek aan een tafel zitten en kan het 'lezen' beginnen. Het boek vertelt zijn of haar verhaal. De lezers mogen alles aan het boek tegenover hen vragen en omgekeerd de boeken ook aan de lezers. Zo leren de lezers hun vooroordelen wellicht opzij te zetten.

Een lezer: "Wat mij het meeste geraakt heeft, is het persoonlijke karakter van het gesprek en het feit dat twee personen die elkaar eigenlijk pas een paar minuten geleden hebben ontmoet, direct hele persoonlijke verhalen kunnen delen. Een bijzondere ervaring voor mij. Een prachtig boek dat me nog lang bij zal blijven."

De entree is gratis. Meer info op www.thehumanlibrary.nl

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 8 uur geleden