Afbeelding

Cantatedienst in Burgwalkerk

Algemeen

KAMPEN - Eens per maand is er in de Burgwalkerk een cantatedienst. Centraal daarin staat een cantate van J.S. Bach. Zondag 13 mei is dat de cantate '', BWV 44. Uitvoerenden zijn het Bachkoor & -orkest Kampen onder leiding van Ab Weegenaar. Solisten zijn Judith Sportel (sopraan), Florieke Beelen (alt), Henk Gunneman (tenor), en Lars Terray (bas). Organist is Sander van den Houten. Voorganger is ds. Leon Eigenhuis. De dienst begint om 17.00 uur.

Twee cantates van Bach zijn overgeleverd voor de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren, ook 'Wezenzondag' genoemd, want Jezus heeft zijn discipelen zojuist verlaten en pas met Pinksteren zal de beloofde Heilige Geest tot hen komen. Beide Exaudi-cantates, geschreven in 1724 (BWV 44) en 1725 (BWV 183), hebben de grimmige titel 'Sie werden euch in den Bann tun', een citaat uit de evangelielezing voor deze zondag (Johannes 15: 26 - 16: 4), waarin Christus zijn volgelingen waarschuwt voor hun lot als gelovigen in een wereld die hem afwijst; en ‘verbannen' betekent dan ‘verstoten uit de synagoge', excommunicatie. Behalve hun titel hebben beide cantates weinig gemeen.

Geert Leurink en Gertjan van der Weerd.
Gratis voorstelling in Stadsgehoorzaal Kampen: Artiesten eren slachtoffers nationaalsocialisme met muzikale presentatie Algemeen 1 mei, 08:00
Johannes van der Stouwe en Johan van der Kolk zetten hun handtekening onder de samenwerking.
Brugmedia neemt Nieuwsbode en Zwartsluizer Reclameblad over Algemeen 30 apr, 20:00
Afbeelding
Organisaties, meld je aan voor de vrijwilligersmarkt Algemeen 30 apr, 16:34