Afbeelding

The Gents in de Burgwalkerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdag 26 mei geeft vocaal ensemble The Gents een bijzonder concert in de Burgwalkerk in Kampen. Onder de titel 'To Mary' brengen de mannen een ode aan de vrouw der vrouwen én aan muziek van Nederlandse bodem.

Maria is altijd al een inspiratiebron geweest voor componisten uit de hele wereld. The Gents brengen een programma met liederen uit die veelkleurige traditie, waarin ook veel plaats is ingeruimd voor werken van Nederlandse bodem. Sommige composities klinken ingetogen, andere uitbundig. Al die uitersten worden door The Gents belicht. Naast een aantal bekendere werken bevat het programma ook nieuwe muziek, die speciaal voor The Gents is gecomponeerd door Nederlandse componisten.

De zangers hebben drukke banen als bedrijfsarts, wethouder, consultant, jurist, manager of studeren nog, maar besteden daarnaast veel tijd aan hun grootste passie: zingen. Door de jaren heen stonden The Gents op verschillende grote podia in binnen- en buitenland. Komend najaar nemen ze met de muziek uit dit programma een nieuwe cd op! Kampen krijgt daarvan het eerste voorproefje.

The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap, waarvoor de basis in 1999 werd gelegd door Peter Dijkstra in het Roder Jongenskoor. Inmiddels bestaan The Gents uit 16 zangers, afkomstig uit heel Nederland. Sinds dit jaar staan zij onder leiding van Annemiek van der Ven.

26 mei geven The Gents weer een concert in Kampen en brengen muziek ten gehore van onder andere Sweelinck, De Klerk en Manneke. Het concert wordt besloten met odes aan àndere vrouwen, met liedjes van bijvoorbeeld Frans Halsema ('Voor haar') en Jacques Brel ('Madeleine').

Aanvang: 20.00u (kerk open vanaf 19.30u)
kaartjes €10,- via www.thegents.nl of €12,50 aan de kerk