Afbeelding

GroenLinks roept op om strandjes schoon te houden

Algemeen

KAMPEN - De afgelopen weken kreeg GroenLinks uit verschillende hoeken signalen over vuurtjes, veel afval en alcoholgebruik op het strandje bij de Stadsbrug. Raadslid Edwin Burgman: "Wij snappen goed dat mensen dit strandje graag gebruiken. Kwalijk is het dat er zoveel troep achtergelaten wordt."

Op sociale media stonden foto's met veel glasscherven, doppen, blikjes, ander afval, resten van vuurtjes. “Stom is dat, als je bedenkt dat daar de volgende dag weer kinderen spelen. Bovendien lopen er vaak koeien en eten vogels van dat afval", aldus Bergman.

Raadsleden van GroenLinks staken intussen zelf de handen uit de mouwen om rommel op te ruimen. GroenLinks heeft aan de gemeente gevraagd wat er gedaan kan worden om het strandje schoon, veilig en voor iedereen toegankelijk te houden. Daarnaast wil de partij mensen oproepen om het strandje schoon achter te laten. Edwin Burgman: “GroenLinks wil graag meer officiële zwemstrandjes waar pootjebaden en als het kan ook zwemmen is toegestaan, zoals in Wilsum. Dan moeten we er met z’n allen wel voor zorgen dat het geen rommeltje wordt.”

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 6 uur geleden