Afbeelding

Open dag bij tuinvereniging Tuinlust

Algemeen

IJSSELMUIDEN – Tuinvereniging Tuinlust houdt zaterdag 9 juni een open dag op haar complex aan de Hartogsweg 2 in IJsselmuiden. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers kennismaken met de hobby tuinieren.

Voor jong en oud is er een puzzeltocht over het complex en voor de jongste deelnemers is altijd een prijsje beschikbaar. Verder worden er allerlei demonstraties gegeven van activiteiten die de vereniging voor haar leden organiseert.

De organisatie vertelt: “Tuinlust is momenteel een groen en bloeiend terrein van 6 hectare en boeiend voor plant- en natuurliefhebbers. Kijk hoe bijenhotels en vlinderkasten er uit zien en laat je voorlichten over het telen en gebruik van kruiden. Er zijn plantjes te koop en in de kantine is de koffie en thee gratis. Daarnaast ontvangt iedere bezoeker consumptiebonnen voor een gratis snack. Voor de jongste bezoekers staat een springkussen klaar. Voor iedereen die overweegt ook een tuin te beginnen en/of lid van Tuinlust wil worden zijn informatiefolders in de kantine beschikbaar.”

In de kantine en in de broeikas worden demonstraties gegeven door leden die zich in de winterperiode bezighouden met manden vlechten, schilderen, bloemschikken, keramiek en sieraden maken. Van de resultaten uit de afgelopen winterperiode is een expositie ingericht. Meer informatie op www.tuinlust.nl