Afbeelding

Zet je brein in beweging: muziekworkshop voor senioren!

Algemeen

Gezond ouder worden: wie wil dat niet? Quintus helpt een handje met de workshop ‘Zet je Brein in Beweging!’ Deze vrolijke muziekworkshop is speciaal voor senioren en wordt aanstaande zaterdag (9 juni) gegeven van 14.00 tot 15.00 uur tijdens de Kunstmiddag bij Quintus aan de Vloeddijk 38. De kosten zijn 7,50 euro per persoon.

‘Zet je Brein in Beweging!’ is gebaseerd op de vrolijke RGM-methode van de inmiddels 85-jarige Amerikaanse jazzdrummer Ronnie Gardiner. Ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak en geheugen) is het een bewezen, sterke manier om denksnelheid, concentratie, geheugen, motorische vaardigheden, energie en spierkracht te verbeteren.

Tijdens de introductieworkshop op zaterdag 9 juni geeft Quintus-docent en RGM-practitioner Jeannette Kostwinder een korte uitleg over de ontstaansgeschiedenis en de symbolen van RGM. Vervolgens gaan de deelnemers oefenen met de symbolen en daarna bewegen op muziek. Smaakt deze muziekworkshop naar meer? Doe dan mee met de cursus in het nieuwe seizoen of vraag naar de mogelijkheden van een korte RGM-cursus ‘Zet je brein in beweging’ op locatie in Kampen of IJsselmuiden. Aanmelden kan een half uur voorafgaande aan de workshop. Zeker zijn van een plekje? Schrijf je dan in via www.quintuskampen.nl of bel met 038-3371200.