Afbeelding
Joost Lemette

10 jaar Kleedjesmarkt Het Onderdijks

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kampen – Zaterdag 30 juni is het weer zo ver, dan vindt de jaarlijkse kleedjesmarkt in de wijk ‘Het Onderdijks’ plaats. Kinderen uit deze wijk bieden tussen 09.30uur en 12.30uur hun speelgoed, kleding en andere spullen aan die zij niet meer gebruiken in het hart van de wijk, tussen de scholen op Het Onderdijks.

10e editie
Dit jaar viert de kleedjesmarkt haar 10 jarig jubileum. Wat begon als een bescheiden probeersel in de straat van de organisatrices met 40 kleedjes, is uitgegroeid tot een volwaardig wijkevenement dat het hele gebied tussen de beide basisscholen aan de Bouwkamp en Waker bestrijkt. ‘Onderdijks is een kinderrijke buurt, we zijn met de kleedjesmarkt begonnen omdat we zagen dat als het ene kind uitgespeeld is of te oud is geworden voor het ene speelgoed, dit zo naar een ander kind kan. Waarom via Marktplaats als de kinderen bij je om de hoek wonen?’, aldus de organisatie.

Extra’s

De tiende editie wordt gevierd met wat extra vertier voor de kinderen. Zo zal een ballonartiest de mooiste creaties komen maken, kunnen kinderen hun gezicht laten schminken, er is een instax fotograaf om de gezichtjes te vereeuwigen en er komt nog een extra verrassing voor de kinderen.

Formule
In al die jaren is de eenvoudige maar ijzersterke formule nooit veranderd. Alleen kinderen uit de wijk ‘Het Onderdijks’ mogen een kleedje neerleggen en de spulletjes verkopen. De organisatie zorgt voor een versnapering en wat te drinken voor de kinderen. Ouders en bezoekers kunnen tegen gunstige tarieven koffie, thee en een koek kopen.

Bereikbaarheid
Bezoekers worden opgeroepen vooral te voet of met de fiets te komen omdat er slechts zeer beperkte parkeergelegenheid is. Fietsroute van buiten de wijk:
Via Europa Allee: Via de fietstunnel onder Niersallee, rechtdoor de wijk in tot aan CBS Het Stroomdal, linksaf Bouwkamp.
Via Molenbrug: Na Molenbrug 1e straat rechts (Terp), T-splitsing links (Kreekrug), linksaf fietspad, alsmaar rechtdoor tot aan Bouwkamp.