Afbeelding
Joost Lemette

10 jaar Kleedjesmarkt op Het Onderdijks

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – In de wijk ‘Het Onderdijks’ wordt zaterdag 30 juni de jaarlijkse kleedjesmarkt gehouden. Kinderen bieden tussen 09.30 en 12.30 uur hun speelgoed, kleding en andere spullen aan die zij niet meer gebruiken.

Bezoekers wordt geadviseerd te voet of met de fiets te komen omdat er zeer beperkte parkeergelegenheid is. Fietsroute van buiten de wijk: Via Europa Allee: via de fietstunnel onder Niersallee, rechtdoor de wijk in tot aan CBS Het Stroomdal, linksaf Bouwkamp. Via Molenbrug: va Molenbrug 1e straat rechts (Terp), T-splitsing links (Kreekrug), linksaf fietspad, alsmaar rechtdoor tot aan Bouwkamp.

10e editie

Dit jaar viert de kleedjesmarkt haar 10-jarig jubileum. Wat begon als een bescheiden probeersel met 40 kleedjes in de straat van de organisatrices, is uitgegroeid tot een volwaardig wijkevenement dat het hele gebied tussen de beide basisscholen aan de Bouwkamp en Waker bestrijkt. “Onderdijks is een kinderrijke buurt, we zijn met de kleedjesmarkt begonnen omdat we zagen dat als het ene kind uitgespeeld is of te oud is geworden voor het ene speelgoed, dit zo naar een ander kind kan. Waarom via Marktplaats als de kinderen bij je om de hoek wonen?”, aldus de organisatie.

Extra’s

De tiende editie wordt gevierd met wat extra vertier voor de kinderen: schminken, een ballonartiest en een fotograaf om de gezichtjes te vereeuwigen. Ook komt er een extra verrassing voor ze.Alleen kinderen uit de wijk ‘Het Onderdijks’ mogen een kleedje neerleggen en spulletjes verkopen. De organisatie zorgt voor een versnapering en wat te drinken voor de kinderen. Ouders en bezoekers kunnen koffie, thee en een koek kopen.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.