Afbeelding

Bigband Kampen in De Vier

Algemeen

KAMPEN – Bigband Kampen speelt donderdagavond 28 juni in de Vier Jaargetijden. Vanaf ongeveer 21.00 uur speelt de 18-koppige band in twee lange sets een keur van jazz, swing en rockmuziek.

Bigband Kampen is bekend van het traditionele Katerconcert op 1 januari, wanneer vele Kampenaren in de foyer van de Stadsgehoorzaal elkaar gelukkig nieuwjaar wensen. Ook door het jaar heen speelt de band voornamelijk op plekken waar mensen elkaar ontmoeten, zoals bij het Full Colorfestival. De band wordt geleid door Ton Nieuwkamp.

Bigband Kampen krijgt tijdens vrijwel alle concerten versterking van zangeres Marye van Dijk of andere vocalisten. Band en zangeres vinden het een uitdaging een zo breed mogelijk repertoire uit te voeren, waarin ruimte is voor onder andere salsa, pop, funk en jazz.

De band heeft een lange geschiedenis van zo’n 30 jaar, waarin onder andere Johan Winter en Hein Jan van Vilsteren lange tijd de muzikale leiding hadden. Sinds 3 jaar staat Ton Nieuwkamp voor de band. Naast docent saxofoon bij Quintus (Kampen), heeft hij ook de leiding van bigband Cool24 uit Raalte en is hij dirigent van harmonieorkest St Ceacilia (Raalte). Als saxofonist speelt hij regelmatig met de formatie Blue Finger Connection. Onder zijn leiding is Bigband Kampen actief met het opbouwen van nieuw repertoire en het zoeken van nieuwe podia, waar onder het bigbandfestival in Hoogeveen en de Halve Marathon van Zwolle.