Afbeelding

Kampen biedt monumentale panden Vloeddijk en Groenestraat te koop aan

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen biedt de panden aan de Vloeddijk 77, 79 en Groenestraat 67 in de historische binnenstad van Kampen te koop aan. De drie panden zijn volgens de gemeente uitermate geschikt voor een mix van wonen en werken op een bijzondere locatie. Reden voor de verkoop is de verhuizing van Stichting Welzijn Kampen naar het Proveniershuis aan de Burgwal.

Het gaat om het voormalig monumentaal woongebouw aan de Vloeddijk 77 en 79 met een binnentuin, dat in verbinding staat met een voormalig woonhuis aan de Groenestraat 67. De bruto vloeroppervlakte bedraagt 1.262 m2. Het bestemmingsplan staat de realisatie van woningen toe. Het is daarnaast mogelijk om op de begane grond kantoren, dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen, een atelier, galerie of museum te realiseren. De panden zijn aangewezen als rijksmonument.

Wethouder Holtland: “Gemeentelijk vastgoed dat niet meer nodig is voor de huisvesting van maatschappelijke activiteiten stoten we af, dat is ons uitgangspunt. Vandaar dat deze schitterende panden nu in de verkoop staan. Het is een geweldige kans voor een partij om aan deze monumenten, gelegen op een toplocatie in onze historische binnenstad, een mooie invulling te geven.”

Verkoopprocedure

De verkoop vindt plaats via een openbare biedingsprocedure. Geïnteresseerden kunnen tussen 23 juli en 1 oktober 2018 zowel een onvoorwaardelijke als een voorwaardelijke bieding op het geheel van de panden uitbrengen. Voorwaarden mogen alleen betrekking hebben op de financiering. Voor de verkoop is een biedboek opgesteld. Het minimum biedingsbedrag voor het geheel van de panden bedraagt 600.000 euro kosten koper. Het college van B&W besluit over de uiteindelijke gunning van de panden.

Bezichtiging

Bezichtigingen vinden plaats op afspraak. Op kijkdagen kan dit zonder afspraak.De kijkdagen vinden plaats op:1. Vrijdag 27 juli: 13.00 – 16.00 uur2. Vrijdag 24 augustus: 9.00 – 12.00 uur

Interesse of vragen?

BaseValue begeleidt de verkoopprocedure voor de gemeente. Geïnteresseerden kunnen hun interesse kenbaar maken en het biedboek opvragen via vloeddijk@basevalue.nl. of door te bellen met Erik Vlaming, telefoon: 06 525 392 60.