Afbeelding

Training 'Plezier op School' - zomercursus voor brugpiepers

Algemeen

KAMPEN - Wendy Leeuwenkuyl en Marinda van der Leest van het CJG Kampen geven op maandag 27 en dinsdag 28 augustus de tweedaagse training 'Plezier op School' voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan. Deze training in sociale vaardigheden is bedoeld voor kinderen die zich op de basisschool niet op hun gemak voelen bij leeftijdsgenoten. Ze worden bijvoorbeeld geplaagd en gepest, kunnen maar moeilijk vriendjes krijgen, hebben vaak ruzie zonder dat ze het willen en staan vaak alleen.

De tweedaagse training blijkt te voorzien in een duidelijke behoefte. Een half jaar na de cursus geven de deelnemers volgens de organisatie aan nog steeds te profiteren van de cursus en de meeste kinderen voelen zich op hun gemak op de nieuwe school. In de training leren de kinderen positief te denken en worden op een ontspannen en speelse wijze de volgende vaardigheden geleerd:

– contact leggen met andere kinderen;
– opkomen voor jezelf (assertiviteit));
– omgaan met plagen en pesten;
– aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik.

Om iedere deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, kunnen er maximaal 10 kinderen aan de training deelnemen. Deelname is gratis.

Voor vragen of aanmelden kan contact opgenomen worden met Wendy Leeuwenkuyl of Marinda van der Leest via (038) 337 00 30 of via info@cjgkampen.nl.