Afbeelding

Nieuw seizoen van ontspannen Sunday Sessions van muzikant Gertjan van der Weerd

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Bertolf, Anneke van Giersbergen, Lisa Loïs. De Kamper muzikant Gertjan van der Weerd heeft muziekliefhebbers tijdens het vorige seizoen van de Sunday Sessions getrakteerd op vele muzikale hoogtepuntjes. Het concept sloeg aan en trok regelmatig ruim 200 bezoekers. Vandaar dat hij dit seizoen weer wat vrienden heeft uitgenodigd voor enkele ontspannen zondagen. Op 23 september vindt om 15.30 uur de eerste editie plaats met als gast Stephanie Struijk, ook wel bekend als Stevie Ann.

Kinderen spelen in de gangen van de Stadsgehoorzaal, ouders drinken een biertje aan de bar of hangen in een loungebank. Ondertussen speelt Gertjan van der Weerd met een door hem gewaardeerde muzikant een speciaal geselecteerd repertoire. De Sunday Sessions Van der Weerd zijn bedoeld om ongedwongen vermaak te bieden op zondagmiddag. En tot genoegen van de ervaren muzikant blijkt daar vraag naar.

Gertjan heeft door zijn jarenlange werkervaring in de muziekwereld een groot netwerk opgedaan. Voor iedere sessie nodigt hij een muzikant uit die hij respecteert en die hij aan het Kamper publiek wil tonen. “Een belangrijke regel is dat het geen Kampenaar is”, vertelt Van der Weerd. “Kampen heeft veel goede muzikanten, maar ik wil graag muzikanten presenteren die hier normaal niet zo snel te zien zijn. Het zijn altijd muzikanten die ik om een bepaalde reden muzikaal interessant vind. De gast staat centraal, alhoewel ik zelf ook wat liedjes zing. We spelen grotendeels werk uit het repertoire van de gast, of liedjes die door hem of haar zijn uitgezocht."

Moeite om gasten te vinden hoeft Gertjan niet te doen. Ook dit jaar heeft hij alweer een gevarieerd programma opgesteld. Gertjan: “Er zitten weer verrassende combinaties tussen die er voor zorgen dat bezoekers muzikaal weer helemaal aan hun trekken komen. De eerste gast is zeker niet de minste. Mensen kennen haar misschien nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkte ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten.”

De entree voor de Sunday Sessions is gratis en de optredens vinden plaats in de foyer van de Stadsgehoorzaal.