Afbeelding

Sociaal Ombudsvrouw in Kampen: een luisterend oor

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen regelt samen met andere organisaties de zorg en ondersteuning voor haar inwoners, zoveel mogelijk dichtbij en op maat. Bij de uitvoering van deze taken kan het zijn dat niet iedereen altijd tevreden is. In dat geval kan men sinds 2016 terecht bij de sociaal ombudsvrouw Callista Bos (foto). Over het eerste half jaar van 2018 brengt zij nu haar rapportage uit.

De sociaal ombudsvrouw biedt een luisterend oor, onderzoekt de situatie en gaat samen met de inwoner en gemeente op zoek naar oplossingen. De ombudsvrouw is er niet voor een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente. Daarvoor is de gemeentelijke bezwaarprocedure. De ombudsvrouw biedt elk half jaar haar rapportage aan het college en de gemeenteraad aan. In de eerste helft van 2018 kreeg zij meldingen op het gebied van jeugd, werk en inkomen en maatschappelijke ondersteuning. Op basis van deze meldingen heeft zij een aantal aanbevelingen gedaan.

Naar aanleiding van deze aanbevelingen onderneemt de gemeente Kampen verschillende acties. Zo onderzoekt zij hoe er nog beter gecommuniceerd kan worden met de inwoner en zijn medewerkers getraind in het werken met de omgekeerde toets: het echt goed kijken naar wat de inwoner nodig heeft, maatwerk leveren en een oplossing zoeken die past bij de vraag. Wethouder Jan-Peter van der Sluis: ‘’de sociale ombudsfunctie is een mooie aanvulling op de mogelijkheden die we als gemeente Kampen al bieden aan de inwoner. De ombudsvrouw kan voor de inwoner een extra hulp en ondersteuning zijn. Zeker voor hen waarbij het contact met de gemeente niet optimaal verloopt of de zaken niet geheel duidelijk zijn.’’

De sociale ombudsfunctie is momenteel tijdelijk en belegd bij Zorgbelang Overijssel. In december 2018 besluit de gemeenteraad over de invulling en voortzetting van de functie.

De sociaal ombudsvrouw is onafhankelijk en bereikbaar via: (074) 291 35 97 en via ombudsvrouwkampen@zorgbelang-overijssel.nl. Meer informatie staat op Website: www.zorgbelang-overijssel.nl

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer. 
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Afbeelding
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40