Afbeelding

Waterschap baggert vijvers in Stadspark

Algemeen

KAMPEN - Het waterschap gaat van 10 tot 24 oktober baggeren in de vijvers nabij Kennedylaan en Horstsingel in Kampen. Op de waterbodems vormt zich in de loop van de jaren zand en slib. Hierdoor wordt het water steeds ondieper. Voor een goede aan- en afvoer van water en om het onderhoud met de maaiboot goed te kunnen uitvoeren is het nodig dat de watergangen diep genoeg blijven. Ook krijgt door overbodige bagger te verwijderen het water meer zuurstof, ruimte en licht. Dat is goed voor de planten, vissen en overige (water)dieren.

De werkzaamheden gaan rond 10 oktober van start. Dan zijn baggerboten en rupskranen aan het werk in en rond het water. De bagger die van de waterbodem afkomt, voert de aannemer per vrachtwagen af naar een erkende verwerkingslocatie. In totaal wordt circa 2.000 m3 bagger verwijderd: de inhoud van 25.000 kruiwagens.

Een fris stadspark

Naast het baggeren laten we in warme perioden het water doorstromen om de kans op blauwalgen en botulisme te verkleinen. De gemeente Kampen heeft de riolering in de 1e Ebbingestraat afgekoppeld. Daardoor komt er bij zware buien minder rioolwater via de overstort in de vijvers terecht. Ook bezoekers van het park kunnen een steentje bijdragen aan de waterkwaliteit door bijvoorbeeld de eenden niet meer brood te voeren dan ze op kunnen.

Communicatie

Direct omwonenden zijn via een nieuwsbrief geïnformeerd over het baggerwerk.

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44