Bibliotheek op School bij OBS Dirk van Dijk

Algemeen

Tegelijkertijd met de opening van de jaarlijkse Kinderboekenweek, heeft obs Dirk van Dijk in beide locaties een schoolbibliotheek in gebruik genomen.

De schoolbieb is er gekomen in samenwerking met medewerkers van de openbare bibliotheek de Stadskazerne. De afgelopen maanden zijn zij bezig geweest met het uitzoeken van de boeken die de school al had; boeken die nog in redelijke staat verkeerden konden blijven, de 'versleten' boeken werden weggegeven.

Daarnaast schaften zij tweehonderd nieuwe boeken aan. Met behulp van vrijwilligers werden alle boeken in de computer gezet en voorzien van een streepjescode.

Ten slotte kochten ze een paar mooie kasten, die zij aantrekkelijk inrichtten.

In de locatie aan de Zilverschoon werd de opening verricht door Ayse uit groep 5. Zij mocht als allereerste een boek scannen. Daarna was het in de locatie aan de Tormentil de beurt aan Roy uit groep 5/6.

Het thema van de Kinderboekenweek is 'Kom Erbij' en gaat over vriendschap. Het sluit naadloos aan op het eerste thema van dit schooljaar op obs Dirk van Dijk, die vorig jaar is overgestapt op thematisch onderwijs.