Bibliotheek op School bij OBS Dirk van Dijk

Algemeen

Tegelijkertijd met de opening van de jaarlijkse Kinderboekenweek, heeft obs Dirk van Dijk in beide locaties een schoolbibliotheek in gebruik genomen.

De schoolbieb is er gekomen in samenwerking met medewerkers van de openbare bibliotheek de Stadskazerne. De afgelopen maanden zijn zij bezig geweest met het uitzoeken van de boeken die de school al had; boeken die nog in redelijke staat verkeerden konden blijven, de 'versleten' boeken werden weggegeven.

Daarnaast schaften zij tweehonderd nieuwe boeken aan. Met behulp van vrijwilligers werden alle boeken in de computer gezet en voorzien van een streepjescode.

Ten slotte kochten ze een paar mooie kasten, die zij aantrekkelijk inrichtten.

In de locatie aan de Zilverschoon werd de opening verricht door Ayse uit groep 5. Zij mocht als allereerste een boek scannen. Daarna was het in de locatie aan de Tormentil de beurt aan Roy uit groep 5/6.

Het thema van de Kinderboekenweek is 'Kom Erbij' en gaat over vriendschap. Het sluit naadloos aan op het eerste thema van dit schooljaar op obs Dirk van Dijk, die vorig jaar is overgestapt op thematisch onderwijs.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16