Afbeelding

Collecte voor het Diabetes Fonds

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Het Diabetes Fonds houdt van 29 oktober tot en met 3 november de jaarlijkse collecteweek. Ook in de gemeente Kampen komt de collectant langs de deur. De opbrengst van de collecte maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en de genezing van diabetes mogelijk.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Wij zijn onze duizenden vrijwilligers enorm dankbaar dat zij in heel Nederland de straat opgaan om te collecteren voor het Diabetes Fonds. Wij hopen dat ze hartelijk worden ontvangen en zoveel mogelijk geld ophalen voor de genezing van diabetes. Diabetes is helaas een groeiende ziekte. Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Geld voor onderzoek en voorlichting is dus keihard nodig.”

Geven kan altijd

Wie de collectant aan de deur heeft gemist, kan ook een bijdrage leveren aan de genezing van diabetes door te doneren op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl of via de online collectebus, vermeld op het niet-thuis-kaartje.

Online meehelpen met de collecte

Het is dit jaar mogelijk om online te helpen met collecteren. Op www.diabetescollecte.nl kan een persoonlijke collectebus worden aangemaakt. Door de collectebus te versturen via e-mail, WhatsApp of social media kan iemands omgeving eenvoudig om een gift worden gevraagd.

Over het Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient zonder diabetes en de complicaties ervan. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Meer informatie staat op www.diabetesfonds.nl