Afbeelding

Groen licht voor Voedselpark Brunnepe

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Na jaren van voorbereiding is de aanleg van een voedselpark in de Brunneper Bongerd de laatste maanden in een stroomversnelling geraakt. De gemeente heeft groen licht gegeven waarmee het project van start kan gaan.

Woensdag 7 november vanaf 12 uur wordt het Brunneper voedselpark officieel geopend door de stichting ‘De Groene Brunneper’. Vorige maand liet een grote delegatie van de gemeente zich ter plekke voorlichten over het plan dat voorziet in verantwoord voedsel, educatie en ontspanning.

Burgerinitiatief uit Brunnepe

Enkele enthousiaste inwoners van Brunnepe hebben onder aanvoering van Robert de Reu een compleet uitgewerkt projectplan opgesteld voor een voedselpark in de Brunneper Bongerd. De Bongerd is een strook groen die vanaf de Steenovensdijk achter de Geert van Woustraat loopt en de Beltweg oversteekt richting De Greente. Een groene oase middenin Brunnepe. Ter hoogte van de Beltweg lag van oudsher een boomgaard (bongerd) en de resterende lap grond tot aan jachthaven ‘De Riette’ ligt groen glinsterend braak. Voor dat deel heeft burgerinitiatief ’De groene Brunneper’, met medewerking van stichting ’Brunnepe aan ’t Roer’, het plan voor een voedselpark ontwikkeld.

Veel sponsoring en medewerking

Diverse bedrijven en organisaties hebben hun medewerking toegezegd, zowel financieel als via betaling in natura. Kinderboerderij Cantecleer levert mest en stro, BWO pakt de grond aan, Tonsel Boomkwekerijen levert (fruit)bomen, waarvan de eerste gratis, de Schokker imker Rob Triest geeft voorlichting over biodiversiteit en Natuur & Milieu Overijssel zorgt voor informatie. Het Ichthus College komt helpen met onderhoud als maaien en snoeien. De praktijkschool Groen wil (praktijk)lessen geven in het Brunneper Voedselpark. Samen met kinderen uit de wijk zijn er laatst, bij de paar appelbomen die er nu staan, appels geraapt en tot appelsap geperst.

Fruit van eigen bodem

Straks moet het een plek worden vol fruitbomen en -struiken die door de Brunnepers zelf onderhouden wordt met hulp van leerlingen in de groensector als praktijkonderwijs. De officiële opening komt op tijd voor de aanplant. Ondanks dat het misschien tegenstrijdig klinkt, is een moment kort voor de winter een goed plantmoment. De Groene Brunneper (zie Facebook) vertelt u er graag meer over. Iedereen is van harte welkom om op woensdag 7 november vanaf 12.00 uur aan het eind van de Steenovendijk een graantje mee te pikken van het openingsfeestje.