Afbeelding
Foto Tennekes

Beach Kampen laat zich niet gek maken en kijkt vooruit

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN - Afgelopen zondagmiddag waren in de Stomme van Campen sponsoren en vrijwilligers van Beach Kampen bijeen om te proosten op het succes van Recycling Beach Kampen 2018 en om naar de toekomst te kijken. Ook de onverwachte nota van 10.000 euro die de stichting ontving van de gemeente Kampen kwam ter tafel.

Voorts stond Stichting Daniël den Hoed op de agenda. Deze stichting helpt kanker te overwinnen en heeft tot doel dat iedere patiënt een unieke behandeling op maat krijgt. Een collecte tijdens de strand-kerkdienst ban Beach Kampen en een percentage van de verloting heeft een 458 euro opgeleverd.

Recycling Beach Kampen 2019

Tevens zijn de plannen voor 2019 besproken. Het programma blijft nog even een verrassing, maar dat het evenement weer 'Recycling' Beach Kampen gaat heten is een feit. Sponsor Recycling Kampen heeft toegezegd ook in 2019 het zand te verzorgen. Harry Mooiweer van Recycling motiveert: "Het strand op het Van Heutszplein ligt op de route naar mijn werk. Voorgaande jaren genoot ik intens van dat prachtige plaatje aan het stadsfront. Links het strand, rechts de boten. Een perfecte combinatie op een unieke plek. Niet alleen de ligging, maar het hele evenement is wat mij betreft uniek. Een aanwinst voor de stad. Het biedt legio mogelijkheden voor zowel jong als oud. Het is een multifunctioneel evenement en toegankelijk voor alle burgers. Naast sporttoernooien kunnen kinderen er bijvoorbeeld zandkastelen bouwen en is er zelfs een heuse bioscoopavond. Voor iedereen is er wat te doen! Het evenement brengt mensen bij elkaar, het verbroedert zelfs.”

Nieuwe voorzitter

Bas Diender draagt na 5 edities Beach Kampen het voorzitterschap over aan John Klasens. Bas heeft de stichting opgericht en de kar 5 edities met veel plezier getrokken maar wil nu tijd vrij maken voor iets nieuws. Hij blijft wel betrokken bij de stichting en de organisatie van Beach Kampen 2019.

John is deelnemer van Beach Kampen van het eerste uur. Hij neemt deze uitdaging graag aan en vertelt: “Het is een geweldig evenement met veel mogelijkheden, dit moet blijven in deze prachtige Hanzestad. Het bestaansrecht van Beach kampen is het sporten, laat dit nu ook prima te combineren zijn met ontspannen.” Deze aanvulling is de afgelopen editie ingezet en die wil Klasens graag helpen verder te ontwikkelen.

Precariobelasting

"Het was flink schrikken", aldus Bas Diender over de onverwachte factuur van 10.000 euro Precariobelasting van de gemeente. "Behalve het feit dat we deze factuur niet hadden kunnen verwachten vonden we het bijzonder vreemd dat de gemeente mensen op deze manier klaarblijkelijk wil ontmoedigen om iets te organiseren. Tot op heden hebben we juist een hele prettige samenwerking met de gemeente, het kwam dus uit een volledig onverwachte hoek". Gelukkig is er geluisterd naar het bezwaar dat Beach Kampen maakte. De 10.000 euro is van de baan, het bedrag is gereduceerd naar 1.900 euro. "Een kleine opluchting, maar iedere euro is er 1 teveel aangezien we het niet hebben kunnen weten, het voelt als onrecht". Bas Diender en John Klasens zijn er van overtuigd dat ze er samen met de gemeente gaan uitkomen en er in 2019 weer een prachtige editie staat.

Fotobijschrift

Bas Diender draagt symbolisch het stokje (de zandschep) over aan John Klasens. (Foto Tennekes)

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 23 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen gisteren
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57