Basischool De Groenling op bezoek bij De Kamper Koggezangers

· leestijd 1 minuut Algemeen

Basisschool De Groenling bezoekt De Kamper Koggezangers

Op maandagavond 26 nov. kwamen de leerlingen van groep 6 van basisschool ‘De Groenling’ uit IJsselmuiden op visite bij De Kamper Koggezangers. Op school hadden de kinderen gewerkt aan het taalproject ‘Zeebenen’. Het leek de leerlingen en de leerkrachten daarom leuk om eens te gaan kijken bij een repetitie van het bekende Kamper koor.
De 40 kinderen en hun leerkrachten kwamen precies om 19:30 uur De Taveerne binnen. Meester Frank IJzerman had zich uitgedost als een echte piraat en aan alles was te zien dat hij er - net als zijn collega’s en de kinderen - veel zin in had!
Het bleef niet alleen bij kijken. In het welkomstwoord werd gezegd dat de kinderen tussen de koorleden mochten staan en dat ze vooral .... hard mee moesten zingen.
Wat een prachtig gezicht zo’n grote groep jonge en oude piraten bij elkaar.
Hoe zou dit gaan klinken? Iedereen was erg benieuwd. Er werd uit volle borst gezongen. Prachtig om te zien hoe jong en oud samen kunnen genieten van het zingen! De kinderen hadden op school de liedjes ‘De Zuiderzeeballade’ en ‘Woeste Willem’ geleerd. De Kamper Koggezangers kennen deze liedjes ook goed. De oude piraten keken verbaasd naar de kinderen. Wat kunnen kinderen van 10 jaar al mooi zingen? De kinderen keken verbaasd naar de oude piraten. Hoe kunnen zulke oude kerels nog zo mooi - én vooral zo hard - zingen?
Dirigente Joke Riesebos-Van Tent stuwde, met haar deskundigheid én enthousiasme, het grote ‘gemengde koor’ van 70 leden op naar een hoog niveau. Bij het lied ‘Bloody Mary’ bedacht zij een prachtig dansje, waaraan iedereen meedeed.
De mannen van het combo gingen ook helemaal los! Door het imposante volume hoorden zij nauwelijks hun eigen instrumenten.
De kinderen raakten even van de wijs toen zij zagen dat een paar oude piraten een traantje wegpinkten bij het slotlied ‘You’ll never walk alone’. Ze kregen al snel in de gaten dat het 'vreugdetranen' waren en zij zongen daarna nog mooier.
De kinderen overhandigden het koor na afloop twee prachtige posters en een doos bonbons. Na een glaasje ranja en een zakje chips nam de groep afscheid.
Prachtig zo’n bijzondere ontmoeting tussen jong en oud. De afspraak voor volgend jaar is dan ook alweer gemaakt.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41