Afbeelding
Manja Knoop

Vincent Corjanus brengt eerste cd uit

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Dichter en singer-songwriter Vincent Corjanus brengt op 28 december zijn allereerste cd uit. De EP ‘Laten we het thuis noemen’ zal die dag gepresenteerd worden in Blue Music Kampen.

'Laten we het thuis noemen’ is het resultaat van meerdere opnamesessies in Kampen, Zwolle en Friesland. Corjanus schreef de teksten en de muziek van de gloednieuwe nummers zelf. Momenteel is de jonge dichter nog bezig met zijn Poetry and Musica Tour langs Nederlandse bibliotheken. In januari wordt deze tour afgesloten in het Belgische Maaseik en het Zuid-Hollandse Lisse.

Rock en luisterliedjes

De nummers op de cd zijn liedjes die Corjanus al eerder live bracht tijdens zijn optredens. Uptempo nummers met drums en elektrische gitaren worden afgewisseld met kleine, intieme liedjes. Thema’s als vergankelijkheid, reizen en de schoonheid van de eenvoud komen in de liedjes voorbij.

Friesland

Voor de cd werkte de dichter samen met Jelmer Westra. Westra heeft een studio in het Friese Ferwert, waar meerdere liedjes het levenslicht zagen. ‘’Het was heerlijk om afgelopen zomer daar een aantal nummers op te nemen. We waren vlakbij de natuur van het Waddengebied, het was de ideale manier om ongedwongen aan nieuwe muziek te werken.’’,  aldus Corjanus.

Timing

Vorig jaar verscheen uit een van de sessies de single Dromen Schilderen. Corjanus zelf denkt dat eind december het juiste moment is voor nieuwe muziek: ‘’Nu is het de perfect timing om het uit te brengen. Ik wil het jaar graag op deze manier afsluiten. Ik voel enorm de drang om het nu te doen. Het moet eruit, zodat ik straks met nieuwe inzichten het nieuwe jaar in kan.’’

De cd-presentatie op 28 december start om 20.00 uur. Er zullen dan meerdere liedjes van de cd live gespeeld worden. Meer informatie: www.vincentcorjanus.nl. De EP is vanaf die dag verkrijgbaar via Spotfiy, Itunes Google Play en op cd.