Afbeelding

Kerstconcert Kamper mannenkoor D.E.V. in Bovenkerk

Algemeen

KAMPEN - Het Kamper mannenkoor D.E.V. geeft op tweede kerstdag in de Bovenkerk zijn jaarlijkse kerstconcert. Al in de vijftiger jaren van de vorige eeuw werden deze kerstconcerten georganiseerd onder leiding van de toenmalige dirigent Jan Belder. Deze traditie werd doorgezet door zijn opvolger Klaas Jan Mulder.

Er zijn tijden geweest waarin één concert niet voldoende was om de toestroom van bezoekers een plaats te kunnen bieden. Ook al is dat al tientallen jaren geleden, nog steeds maken vele bezoekers vanuit het gehele land op kerstavond de gang naar dit kerstconcert, dit jaar voor de tiende keer onder leiding van Gerwin van der Plaats. Medewerking komt van het Kamper koor Musica Religiosa, panfluitist Leon Koppelman en organist Harm Hoeve.

Het concert begint om 20.00 uur. De deuren gaan open om 19.15 uur en vanaf 19.50 uur is er samenzang. Kaarten in de voorverkoop kosten 12,50 euro, aan de kerk 14,00 euro. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis entree.De kerk is verwarmd en de verrichtingen bij het orgel alsook van de koorzang zijn te volgen via schermen in de kerk.