Afbeelding
Joeri Pool van de PVV.

Kampenaar Joeri Pool (25) kandidaat voor Provinciale Statenverkiezingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Joeri Pool (25) uit Kampen is kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen. Hij staat op plek 3 van de lijst van de Partij voor de Vrijheid (PVV) en is daarmee de hoogste nieuwkomer. De PVV heeft momenteel 5 zetels in de Provinciale Staten.

Joeri woont sinds 2016 in Kampen en studeerde Geschiedenis en Politiek & Maatschappij aan de Universiteit van Utrecht. Hij werkt als beleidsmedewerker Infrastructuur & Waterstaat voor de PVV fractie van de Tweede Kamer en was daarvoor werkzaam bij Rijkswaterstaat.

Joeri: “Mijn werk in de Tweede Kamer zorgt voor een directe link tussen de landelijke en de provinciale politiek. Ideaal als het gaat over onze Overijsselse infrastructuur, waar landelijke steun zeer belangrijk kan zijn. Voor Kampen kan dat voordelig uitpakken, bijvoorbeeld als we het over de N50 hebben. Daar mag van mij flink wat in geïnvesteerd gaan worden.”

De reden voor Joeri om zich kandidaat te stellen voor de PVV is duidelijk. Hij stelt dat de PVV de enige partij is die de Nederlander op één durft te zetten. “Als ik hier in Kampen en Overijssel kijk, erger ik me kapot. Asielzoekers gedragen zich schandalig in onze stad, maar ondertussen trekt de Provincie Overijssel miljoenen euro’s subsidie uit om ze te huisvesten. En onze eigen mensen mogen jaren op een wachtlijst staan.  Ik gun iedereen het beste, maar als het aan mij ligt gaat door die subsidie direct een streep.”

Als historicus draagt hij de Hanzegeschiedenis van Kampen een warm hart toe. Zo was hij tijdens de Internationale Hanzedagen betrokken bij de organisatie en schreef en regisseerde hij het script van De Slag om Kampen, één van de hoogtepunten van het grote evenement. “Ik ben trots op de geschiedenis van onze stad, onze provincie en ons land. Ik zal mij daar nooit voor schamen, hoezeer onze geschiedenis ook wordt aangevallen vandaag de dag.”