Afbeelding

Valentijnstaart voor stichting Weg van Kunst

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - D66 Kampen verraste op 14 februari de vrijwilligers van de stichting Weg van Kunst met een Valentijnstaart. Met de taart - voorzien van een groot groen hart - wil D66 de vrijwilligers van Weg van Kunst in het zonnetje zetten.

Met de jaarlijkse Valentijnstaart wil D66 de schijnwerpers richten op een vrijwilligersorganisatie die iets bijzonders voor stad Kampen betekent.

Al zestien jaar lang organiseert Weg van Kunst tijdens het museumweekend een kunstroute door de oude binnenstad van Kampen. Kyra Selles, D66-burgerraadslid en kandidaat bij de verkiezingen voor de provinciale staten, reikte de taart uit. Volgens de enthousiaste Selles is Weg van Kunst iets waar Kampen trots op mag zijn: “Weg van Kunst verbindt kunst met onze prachtige binnenstad. Door kunstenaars in Kamper woonkamers te laten exposeren, laat je zien dat kunst iets heel gewoons is. Kunst is niet alleen voor in een museum, maar gewoon voor thuis.”

Lucienne Yntema van Weg van Kunst is blij met waardering: “We voelen ons echt in het zonnetje gezet.” Yntema is samen met een hechte groep vrijwilligers druk in de weer met de laatste voorbereidingen. “We ontvangen jaarlijks ongeveer duizend bezoekers. Van Groningen tot Zeeland. Voor sommige is het de aanleiding voor een jaarlijks bezoek aan Kampen.”

Dit jaar vindt het gratis evenement Weg van Kunst plaats in het weekend van 13 en 14 april. Op die dagen openen van 11 tot 17 uur bijzondere huizen in de Kamper binnenstad hun deuren. In elk huis exposeert een kunstenaar zijn of haar werk: van schilderij tot keramiek. Binnenkort maakt de stichting het definitieve programma bekend.