Afbeelding

10.000 euro subsidie voor Kerst in Oud Kampen

Algemeen

ZWOLLE - Kerst in Oud Kampen krijgt van de Provincie Overijssel een subsidie van 10.000 euro. De provincie ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen in de voorbereiding, uitvoering of verbetering van hun evenement.

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Evenementen, zowel de grote als de kleinere, zijn belangrijk voor Overijssel. Als provincie Overijssel ondersteunen we al zeventien grote beeldbepalende evenementen. Daarnaast bieden we ook kleinere onderscheidende evenementen graag de mogelijkheid om iets moois neer te zetten. Vele duizenden Overijsselaars en bezoekers hebben hiervan genoten. Professionals en vrijwilligers werken hard aan deze prachtige evenementen. Die geven we als provincie graag een steuntje in de rug.”

Een onafhankelijke adviescommissie heeft de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld. Deze commissie bestaat uit vijf deskundigen uit de sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementenbranche. De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, aansluitend bij profiel van de streek, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie en vernieuwend.