Afbeelding

Laatste tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Burgwalkerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In de Burgwalkerk wordt zaterdag 13 april voor de laatste keer de (tweedehands) kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. De verkoop is van 9.30 tot 12.00 uur. De toegang is gratis.

De helft van de opbrengst van de beurs gaat naar de ADF Stichting, een landelijke patiënten- en familieorganisatie die zich inzet voor kinderen en volwassenen met angst- en dwangklachten. Speciaal voor basisschoolgaande kinderen hebben zij het platform ‘Bibbers’ opgezet, een website met spelletjes, verhalen en afbeeldingen om kinderen te ondersteunen. Om aandacht te vragen voor dit initiatief en omdat de ADF Stichting afhankelijk is van leden, donateurs en schenkingen, doneert de kinderkleding- en speelgoedbeurs hieraan. 

Iedereen met kwalitatief goede gebruikte kinderkleding in maat 50 t/m 176 en speelgoed dat niet meer gebruikt wordt, kan een inbrengnummer aanvragen door te mailen naar kidskledingkampen@gmail.com De helft van de opbrengst is voor het goede doel, de andere helft is voor de inbrenger zelf.

De kinderkleding- en speelgoedbeurs in de Burgwalkerk werd ruim 30 jaar geleden opricht door Renske Kuipers, de vrouw van de toenmalige dominee. Veel gezinnen met jonge kinderen hebben in de loop van de jaren dankbaar gebruik gemaakt van de beurs, waar kwalitatief goed en mooie kleding en speelgoed wordt aangeboden. De opkomst van Marktplaats en platforms als ‘vraag en aanbod’ vervangen de functie van de beurs steeds meer, een positieve ontwikkeling voor de verkoop van tweedehands kinderkleding. Nu kan iedereen op ieder moment shoppen naar mooie gebruikte kleding, die vaak nog makkelijk een tweede ronde meekan. Bovendien past de kinderkleding- en speelgoedbeurs minder goed bij de huidige ontwikkelingen van de Burgwalkerk. Daarom heeft de organisatie besloten om nog één beurs te organiseren en daarna ‘met pensioen’ te gaan.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16